4 Haziran 2012 Pazartesi
KESTANELİ ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI
SEVGİLİ DOSTLAR YOĞUN İŞ NEDENİYLE UZUN BİR ARADAN SONRA SİZLERLE BULUŞMAK ÇOK GÜZEL ÖZLEMİŞİM PAYLAŞMAYI...:)
MALZEMELER:
2 Bardak pirinç
Kestane
Yenibahar
Karabiber
Nane
Tuz
Lahana
Şeker
5 adet soğan
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Kestaneler bir tencerede haşlanıp kabukları soyulup küçük küçük parçalara ayrılır.Bir yandan lahanalar parçalanmayacak şekilde bir miktar haşlanır.Soğan küp küp doğranır pirinç ve sıvı yağ eklenerek kavrulur.İçerisine baharatlar kestane ve bir bardak su eklenerek hafif pişirilir.Haşlanmış soğumaya bırakılmış lahana yapraklarımızın içerisine bir miktar konulup sarılır tencereye dizilir üzerine bir tabak kapatılıp bir bardak su ekleyerek pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ımm nefis hemde kestaneli ellerine sağlık şekerim
Offf ben bu tarife bayildim…Bir kestane sever olarak muhakkak denemeliyim.
Eline saglik.
Berlinden sevgiler
Yorum Gönder