19 Haziran 2012 Salı

İÇLİ KÖFTE





MALZEMELER:
yarım kilo koyun kıyması az yağlı
5 adet kırmızı soğan(beyaz soğan sulandrır)
150 gr margarin
tuz;pulbiber;karabiber
biber salçası
maydanoz
4-5 kaşık irmik
1 yumurta
1 bardak un
ince köftelik bulgur yarım kilo
YAPILIŞI:

Yağımızı kıymamızı tencereye koyup kavurmaya başlayalım su bıraktığı zaman soğanlarımızı içerisine ekleyip kavurmaya devam edelim.Kıvama geldiği zaman biber salçamızı baharatlarımızı ekleyelim ince kıyılmış maydanozu kapatmaya yakın ekleyelim ve soğuması için buzdolabına koyalım.

Bulgurumuzu ılık suyla (azar azar ekleyerek) ıslatıyoruz ve içersine baharatları biber salçasını irmiği yumurtayı unumuzu ekleyerek  arada elimizi suya batırarak iyice yoğuruyoruz.Sakız kıvamında olması gerekiyor. Daha sonra yuvarlayıp ortasını parmağımızla açarak içrsine kıymalı harcımızı dolduralım ve haşlayalım. AFİYET OLSUNN




1 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim nefis gözüküyor,elinize sağlık..