4 Haziran 2012 Pazartesi

KESTANELİ ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI




SEVGİLİ DOSTLAR YOĞUN İŞ NEDENİYLE UZUN BİR ARADAN SONRA SİZLERLE BULUŞMAK ÇOK GÜZEL ÖZLEMİŞİM PAYLAŞMAYI...:)

MALZEMELER:
2 Bardak pirinç
Kestane
Yenibahar
Karabiber
Nane
Tuz
Lahana
Şeker
5 adet soğan
 Sıvı yağ


YAPILIŞI:
Kestaneler bir tencerede haşlanıp kabukları soyulup küçük küçük parçalara ayrılır.Bir yandan lahanalar parçalanmayacak şekilde bir miktar haşlanır.Soğan küp küp doğranır pirinç ve sıvı yağ eklenerek kavrulur.İçerisine baharatlar  kestane ve bir bardak su  eklenerek hafif pişirilir.Haşlanmış soğumaya bırakılmış lahana yapraklarımızın içerisine bir miktar konulup sarılır tencereye dizilir üzerine bir tabak kapatılıp   bir bardak su ekleyerek pişirilir.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ımm nefis hemde kestaneli ellerine sağlık şekerim

bir dilim bir tutam dedi ki...

Offf ben bu tarife bayildim…Bir kestane sever olarak muhakkak denemeliyim.
Eline saglik.
Berlinden sevgiler