24 Aralık 2011 Cumartesi

ZENCEFİLLİ AYVALI KIŞ PİLAVI




MALZEMELER
1 Çorba kaşığı dolusu kuş üzümü
1 Çorba kaşığı dolusu kuru üzüm
1 Su bardağı pilavlık pirinç
10 gr tereyağ
20 gr sıvıyağ
Yarım adet ayva
Yarım havuç
Yarım yeşil elma

1 Tatlı kaşığı zerdeçal
1 Çay kaşığı zencefil
1 Kahve kaşığı tuz


YAPILIŞI

PİRİNCİ ISLATIP 10 DK BEKLETİN SÜZÜP YIKAYIN VE SÜZGECE ALIN.
ELMA;AYVA VE HAVUCU SOYUP MİNİK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN.TENCEREYE YAĞLARI KOYUP OCAĞI YAKIN.ÜZÜMLERİ VE MEYVELERİ EKLEYİN 5 DK KADAR ATEŞTE KAVURUN.
PİRİNCİ İLAVE EDİP TUZ; ZERDEÇAL VE ZENCEFİLİ EKLEYİN.BİRAZ KARIŞTIRIN.ÜZERİNE 3 SU BARDAĞI SICCAK SU İLAVE EDİP KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR KARIŞTIRMADAN PİŞİRİN......

AFİYETLER OLSUN




                                        PEYNİRLİ SUSAMLI ŞİNİTZEL




1 PORSİYON İÇİN:
İnceltilmiş 2 parça piliç bonfile(tavuk göğüs eti)
4 dilim ince kaşar peyniri yada çedar
2 ince dilim hindi jambon
1 çay bardağı un
1çay bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı susam
1 yumurta
tuz;karabiber;kırmızı toz biber
kızartmak için sıvıyağ



YAPILIŞI:

1 SAAT KADAR SÜTTE BEKLETİLMİŞ ŞİNİTZEL ETLERİ KAĞIT HAVLU İLE KURULAYIN.İKİ DİLİM ETİN ARASINA PEYNİR VE JAMBONU YERLEŞTİRİN.UNLARI TABAKLARA KOYUN.KIRMIZI TOZ BİBERİ VE SUSAMI GALETA UNUNA; TUZU BEYAZ UNA EKLEYİN. YUMURTAYI ÇUKUR BİR TABAKTA 1 DAMLA SU İLE ÇIRPIN. TAVAYA SIVIYAĞ KOYUP HAZIRLAYIN.
ARASI PEYNİRLİ SANDVİÇ GİBİ KAPATILMIŞ ETLERİ ÖNCE UNA SONRA YUMURTAYA SONRA SUSAMLI GALETA UNUNA BULAYIN.
OCAĞI YAKIP YAĞIN ISINMASINI BEKLEDİKTEN SONRA KIZGIN YAĞA ETLERİNİZİ KOYUN . 1 DAKİDA YÜKSEK ATEŞTE PİŞİRDİKTEN SONRA OCAĞI KISIN VE KENARLARI PEMBELEŞİNCE DİĞER TARAFA ÇEVİRİN....

AFİYETLER OLSUNN

                                             

3 yorum:

Unknown dedi ki...

tariflerin değişik ve güzel ellerine sağlık canım:)

sarımutfak-hande dedi ki...

ooo süper bi tabak tam benlik olmuş,canım çekti bak şimdi:))))

tenceremvartavamvar dedi ki...

teşekkür ederimmmm